De GLI in Zoetermeer

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Als je aan de voorwaarden voldoet, wordt het volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat zijn de voorwaarden?

Je hebt een BMI van 25 t/m 29 en je hebt daarbij één van deze risico-verhogende factoren: een vergrote buikomvang (vrouwen 88 cm of meer, mannen 102 cm of meer), apneu, artrose, (verhoogde kans op) diabetes of hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol);

óf je hebt een BMI va
n 30 of hoger; in dat geval zijn er geen aanvullende voorwaarden.

Wel heb je altijd een doorverwijzing nodig van je huisarts of internist. Ga in overleg met je arts als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt. De GLI is gratis en het gaat niet af van je eigen risico.

De GLI en het COOL-programma

Het COOL-programma is één van de GLI-programma’s die in Nederland worden aangeboden. COOL staat voor Coaching op Leefstijl. Het is een groepsprogramma en het duurt 2 jaar. Naast de groepsbijeenkomsten zijn er individuele gesprekken. Per jaar zijn er gemiddeld 8 bijeenkomsten en 4 individuele gesprekken met de coach. 

Het doel van het COOL-programma is mensen te ondersteunen bij het afvallen en bij het verbeteren van de kwaliteit van leven in de breedste zin van het woord; fitter worden en met meer energie in het leven staan.

In Zoetermeer zijn er meerdere leefstijlcoaches die de GLI en het COOL-programma uitvoeren. Zij werken met elkaar samen onder coördinatie van Eerstelijns Zorg Zoetermeer (EZZ)In de uitvoering kunnen er verschillen zijn, op hoofdlijnen voert iedereen hetzelfde programma uit.

Werkwijze

Ik werk met groepen van 5 tot 10 personen, zodat er voldoende tijd en aandacht is voor vragen. Stap voor stap gaan we richting de doelen die jij jezelf hebt gesteld. Verwacht geen zware psychologie of ‘aa-groep’-achtige sferen. Het zijn gezellige bijeenkomsten, waarin je gelijkgestemden vindt, die net als jij iets willen bereiken. 

De praktijkruimte is gevestigd in de Stephensonstraat (Oosterheem)*. Goed bereikbaar en je kunt er gratis parkeren. Ook de bijeenkomsten vinden hier plaats. Deelnemers komen uit alle wijken van Zoetermeer.

* Ingang is op de Wattstraat, vlakbij de ‘Pelgrimshoeve’.

Berekenen van je BMI doe je zo:

je gewicht in kilo’s delen door je lengte, en dan de uitkomst nóg een keer delen door je lengte.

Bijvoorbeeld: iemand van 100 kg en 1,75 lang heeft BMI 32:
100 kg / 1,75 lang = 57,14; en dat nóg een keer delen door 1,75 = 32

Startdata GLI Leefstijlcoach-Loes*:
Kies je avond: maandag-avond, dinsdag-avond, woensdag-avond
Let op: dit gaat alleen over de groepsbijeenkomsten. In het COOL-programma vinden deze 1x per maand plaats en later in het traject 1x in de 2 maanden.
Individuele gesprekken plannen we samen in, in de avond of overdag.

Dinsdag 27 augustus van 19.30 – 21.00  Aanmelden

Woensdag 25 september van 19.30 – 21.00  Aanmelden

Vrijdag 27 september van 9.30 – 11.00  Aanmelden

Dinsdag 29 oktober van 19.30 – 21.00  Aanmelden

* Een groep kan starten bij minimaal 6 deelnemers.

Na aanmelding

Nadat je je hebt aangemeld, neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor een intake-gesprek. Na het intake-gesprek beslis je definitief of je met het traject gaat starten. Als je liever eerst gratis kennismaakt, dan kan dat ook. 

Vragen? Neem contact op. 

Meer lezen over leefstijl?

Loop jij ergens tegenaan en wil je graag een keer kennismaken? Graag help ik je bij het bereiken van je doelen. Samen gaan we op zoek naar een manier die bij jou past en die je vol kunt houden.

Meer informatie?
Een kennismaking is gratis en vrijblijvend.
info@leefstijlcoach-loes.nl
06 – 22 22 40 40

cool-logo
blcn-logo
kabiz-logo
cool-logo
blcn-logo
kabiz-logo

KVK: 27293619

Scroll naar boven